Základní škola Kamínky Základní škola Kamínky
Základní škola, Brno, Kamínky 5, příspěvková organizace

Dolní Morava – výlet do hor nabitý adrenalinem

23.6.2022 8:34 • autor:

Ještě před koncem školního roku jsme se s žáky 3.B, 4.B, 5.A a 5.B vydali na jednodenní výlet do známého horského resortu Dolní Morava na úpatí Králického Sněžníku. Nedočkavost a velká očekávání byla cítit ve vzduchu už během cesty autobusem, která nám zabrala necelé tři hodiny. Po příjezdu do střediska jsme se ihned vydali vstříc zážitkům. Jako první na nás čekal výstup po strmé sjezdovce k vrcholu hory Slamník do výšky kolem 1200 metrů nad mořem. Odměnou nahoře bylo krátké občerstvení s pohledem na známou Stezku v oblacích Sky Walk.

Největším adrenalinem pro všechny následně bylo projití se po zbrusu novém nejdelším visutém mostě na celém světě Sky Bridge 721, kterým byl otevřen teprve letos v květnu. K vykročení na samotný most byla třeba pořádná dávka odvahy. Pohled na hluboké horské údolí z výšky 95 metrů nad zemí byl však pro všechny žáky nezapomenutelným zážitkem.

Naučnou stezku jsme se vrátili z druhého konce údolí lesem zpět k chatě Slaměnka, kde na nás čekala další atrakce. Cestu dolů z tzv. Hory zážitků jsme si totiž zpestřili jízdou na Mamutí horské dráze, která je nejdelší bobovou dráhou v Česku a druhou nejdelší v Evropě. Pořádná jízda na dráze dlouhé 3 kilometry plné bleskurychlých zatáček, parádních jumpů a tunelů rychlostí až 50 km/h vykouzlila nadšení a úsměv na rtech úplně všem.

Po zážitcích plných adrenalinu měli žáci ještě dostatek sil, aby vyzkoušeli čtyři obří trampolíny u spodní stanice lanovky. Výlet si všichni moc užili a dle ohlasů dětí jim nestačila ani cesta zpět autobusem, aby vstřebaly všechny zážitky tohoto úžasného dne.

Mgr. et Mgr. Tomáš Mariánek