Základní škola Kamínky Základní škola Kamínky
Základní škola, Brno, Kamínky 5, příspěvková organizace

Školní výlet tříd 9.A a 9.B

9.6.2019 12:01 • autor:

Ve dnech 29.5. – 31.5. 2019 proběhl školní výlet tříd 9.A a 9.B ze  ZŠ Kamínky 5, Brno. Cílem byl ATC Merkur v Pasohlávkách. Společně s dětmi odjeli jako pedagogický dozor učitelé :

Mgr.Lenka Doležalová, Mgr. Jana Vejrostová, Mgr. Aleš Otýpka a Mgr. Vojtěch Novotný.

Vyrazili jsme 29.5. ráno z autobusového nádraží Zvonařka za mírného deště, ale ani ten nám nezkazil náladu a radost z výletu.

Ubytování bylo zajištěno v chatkách, které měly také kuchyňku. Ta byla důležitá, protože jsme neměli zajištěno stravování a mnozí se těšili, jak si budou sami vařit. Děvčata se dokonce pustila do přípravy palačinek. Všichni měli zásoby z domova, například 1,5 kg sekané!

Měli jsme krásný výhled na lagunu a nedalekou Pálavu. Procházka kempem byla hned první den odpoledne. Večer děti hrály míčové hry a cvičily na venkovních posilovnách.

Ve čtvrtek jsme se vydali na výlet do Pasohlávek a sběr dřeva na večerní oheň. Po návratu připravil pan učitel Otýpka diskusi na téma: Pozitivní a negativní vliv náboženství. Tato otázka  všechny zaujala. Večer, po opékaní špekáčků, děti zahrály na kytaru a ukulele a společně jsme si zazpívali. Někteří využili možnosti zapůjčení čtyřkolek a pěkně si zajezdili.

Do Brna jsme se vrátil v pátek 31.5. kolem oběda a přivítalo nás teplé a slunečné počasí. Výlet se vydařil a všichni jsme si přivezli spoustu krásných společných zážitků.